Så jobbar vi

Förskolans mål 

Snart kommer det att stå något här också

En härlig förskola

Gruppindelning

Tre grupper

Syskonavdelning

Pärlans kök

Där jobbar Maya och vad skulle vi göra utan henne. Här luktar det alltid nybakat börd. Alltid välplanerat och trevligt. Maya berättar i korta drag hur det är upplagt;

 

Köket på Pärlan är ett sk mottagningskök så vi får lunchen

levererad till oss varje dag. Vi samarbetar med Östnors restaurang, som är en restaurang som har samma tänk som oss, med så lokalproducerad och ekologisk mat som möjligt. Varje onsdag lägger vi in matsedeln för kommande veckan i vår förskoleapp Tyra, så att Ni föräldrar vet vad ert/era barn ätit under dagen. Specialkost/allergikost meddelas till köket och sedan vidarebefodrar vi det till Östnor, lämna gärna in ett intyg på ev allergier.  Allergi och specialkost är sedan noggrant uppmärkt då det kommer till oss.

Vi på Pärlan tänker mycket på vad vi och barnen stoppar i oss, därför är vi en sockerfri förskola. Mellanmålet kan bestå av en god smoothie gjord på bär och naturell yoghurt eller kokosmjölk. Till det serverar vi ofta hembakat bröd, sockerfritt och glutenfritt.  Vi har olika mellis varje dag och barnen får mer än gärna vara med och lämna in önskemål på mellis, det gillar de! 

Vissa fredagar lyxar vi till det och har fredagsmys, då med mellis först och sedan avslutar vi med fredagsfika, våra rawbollar gillar barnen mycket och även vår goda sockerfria veganska kladdkaka.

Vi tycker även om att vara ute mycket, så ibland packar vi med vår mellis och har matsäck med oss ut och äter utemellis, ibland grillar vi även korv.

Efter varje morgonsamling här på Pärlan erbjuder vi barnen en hembakad liten matig och nyttig smörgås med ost och skinka som vi döpt till ”mumsbit”. En mysig stund tillsammans med barnen, som ibland önskar att vi tar med oss mumsbiten och går ut på en promenad och har en liten mumsbitsstund i skogen. Mumsbiten ger oss ny energi, till mer lek och bus och barnen orkar sen upptäcka nya saker fram till lunchen som serveras vid 11.15 på dagarna.

 

Privat förskola

Centrumkyrkans förskola i Mora

KONTAKT 

Vasagatan 24
792 32  MORA

parlan@ckmora.se

070 - 835 34 86

De senaste nyheterna


6 Juni 2019

Den årliga "Vårfesten" 

Föräldrar och anhöriga kommer för att välkomna sommaren och avsluta terminen. 


Välkommen


Vi berättar gärna om vår verksamhet


Innan Ni bestämmer villken förskolan Ni vill ha.
Gör gärna ett besök hos oss.
Ring till oss så bestämmer vi dag och tid och vi kan visa och berätta hur vi jobbar.
Välkommen

© Copyright. All Rights Reserved.